Побутовий автоклав для домашнього консервування на 16 банок (корпус зі сталі 2 мм)
Загальна інформація:
Автоклав домашній на 16 банок (0,5 л). Діаметр варильного бідона 320 мм, товщина корпусу 2 мм. У комплекті: варильний бідон, кришка, притискний вентиль, манометр, підземний клапан (Італія), ніпель, градусник. Вага загальна 17 кг.
Автоклав — це герметична бочка з опуклими дном і верхом із листової сталі завтовшки 2 мм і з двома ручками по краях. На вертикальній частині бочки приварені пластини з металу завтовшки 8 мм, вони слугують для фіксації гвинтового натягувача з круга Ф 22 мм. Кришка варильного бідона виготовлена зі сталі завтовшки 8 мм, у ній встановлені манометр, скинений клапан і сосок. Автоклав Білорус-16 може використовуватися як у домашніх умовах, так і на вулиці. Призначений для прямого впливу вогню.
Ця модель автоклава добре підійде для великої родини та на сьогодні це найбільший домашній автоклав на ринку. Завдяки цьому апарату робити тушкування вдома стане реально, легко та швидко. Ви зможете самі вибирати рецепти та готувати овочі та м'ясо так, як любите Ви. Надійний герметичний корпус не прогорить тривалий час, тому що товщина металу обрана з запасом міцності, а герметичність варильного бідона перевіряють на заводі за всіма нормами. Завдяки італійським вибуховим клананам на 6 атмосфер, Ви можете не переживати за безпеку, клапан почне стискувати тиск, якщо він стане більш ніж 6 барів. Стежити за тиском і температурою Ви зможете по манометру та градуснику, встановленому на корпусі автоклава Білорус. Докладні технічні вимоги та правила використання Ви знайдете в паспорті, що додається на виріб.
УВАГА! Автоклав заводу ТМ ПроТек розрахований тільки на домашнє використання і роботу на відкритому вогні.
Консервування тушкування автоклавом у домашніх умовах.
Приготування запасів на зиму — досить важливе заняття. На жаль, маса домогосподарок витрачають дуже багато часу на приготування сиропів, маринадів для консервів. Щоб полегшити собі життя в технології консервування можна автоклав купити. Цей пристрій зовні має вигляд резервуара з кришкою. Автоклави часто застосовуються в різних сферах виробництва. Це хімічна, медична, гумова, гідрометалургія та інші типи діяльності. У повсякденності призначення автоклава — пастеризація, стерилізація та консервація. Більшість людей замислюються, яка на автоклав ціна вважається прийнятною. Загалом вартість залежить від об'єму резервуара, його розмірів і бренда, водночас немає жодної прямої залежності між моделями.
Зазвичай, принцип роботи автоклава не складений. Спочатку ви готуєте скляну тару. У побутовому автоклаві для консервування банки промиваються, перевіряють на наявність відколів і тріщин. Краще заздалегідь прорахувати скільки банок ви плануєте стерилізувати в автоклаві. Зазвичай це залежить від об'єму ємності. Чим він більший, тим місткість банок підвищується. Щоб законсервувати тушкування, можна використовувати автоклав для домашнього консервування з неіржавкої сталі або зі звичайної сталі. Підійде стандартний рецепт:
1. Нарізати м'ясо невеликими скибочками. Кількість кілограмів свинини залежить від кількості банок, що закриваються.
2. Порізані шматочки вирушають у великий посуд. Тут необхідно додати всі улюблені спеції. Можна використовувати суміші (приправи для гриля або м'яса) і добре перемішати отриману масу.
3. Поки м'ясо настоюється, час перейти до скляної тари. Банки ретельно миються і стерилізуються. Це можна зробити власноруч або скористатися посудомийною машиною. Вона багато в чому прискорить процес. Не потрібно забувати про кришки, їх потрібно проварити у воді.
4. Пробіл час банок. Після миття, їх треба просушити та протерти.
5. Озброюватися соняшниковою олією, лавровим листом, перцем. Накладати м'ясо в холодні банки. Наприкінці додати зазначені вище інгредієнти. Користуватися ключем.
6. Сиру начинку відправити в автоклав домашній електричний або газовий. Якщо заплановано не один шар виробу, тоді додатково подбає про міцний день. Наступний шар акуратно ставиться на кришки нижніх банок.
7. Залити всю тару теплою водою. Не заповнювати повністю ємність автоклава, а залишити повітряну кишеню (4-5 см).
8. Щільно закрити кришку. Спочатку накачують повітря, далі поступово спостерігають за рівнем тиску. Його можна побачити на датчику домашнього автоклава.
9. Особливість приготування тушкування: не перевищувати рівень тиску. Інакше вода може проникнути під кришки, зіспортивши весь вміст. М'ясо зіпсується й набуде гіркого смаку.
10. Час приготування тушкування — година. У процесі завжди перевіряти нагрівання й тиск подавання газу.
11. Через відведений час вимкнути газ. Залишити ємність охолоджувати. Приблизний час — 20 годин.
12. З автоклава повільно спустити повітря. Після чого акуратно по одній діставати банки. Занадто швидко робити маніпуляції не варто, оскільки є ризик зрив кришки.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Протек |
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 25 л |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Максимальна робоча температура | 130 град. |
Товщина стінок | 2 мм |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 16 шт. |